Rengör mattorna efter renovering av kontorslokalen

Mötesrum på kontor med grå stolar och bord

En renovering av en kontorslokal är en investering för både företaget och medarbetarna. Ett genomtänkt och modernt kontor skapar en arbetsmiljö där arbetsglädje, trivsel och produktivitet får utrymme. Men först är det dags för en professionell byggstädning för att få bort gammalt bråte, damm, gips, skruvar och intorkat lim. Efter en sådan uppfräschning är det lätt hänt att damm och smuts dröjer sig kvar längre än väntat och ofta sätter det sig i kontorets mattor. Det skapar både ett sämre intryck och en dålig inomhuslukt. Läs mer om varför mattrengöring är rätt väg att gå.

Mattrengöring efter en renovering

Att rengöra arbetsplatsens mattor efter en renovering är av avgörande betydelse för flera aspekter av arbetsmiljön och företagets övergripande välmående. Renoveringsprojekt kan lämna efter sig ett spår av damm, smuts och andra partiklar som kan sätta sig i mattorna och skapa en ohälsosam arbetsmiljö om de inte tas om hand på rätt sätt.

 

  • Luftkvalitet för en bättre hälsa: Under renoveringsprocessen frigörs ofta partiklar och kemikalier i luften som kan sätta sig i mattorna. Om dessa inte avlägsnas ordentligt kan de fortsätta att cirkulera i luften och påverka inomhusluftkvaliteten. Dålig luftkvalitet kan leda till hälsoproblem såsom allergier och andningsbesvär hos de anställda.
  • Förlängd livslängd för mattorna: Renoveringsavfall och byggdammpartiklar kan vara skadliga för mattfibrena. Om dessa partiklar inte avlägsnas kan de gradvis slita ner mattorna och förkorta deras livslängd.
  • Mer välbefinnande för alla anställda: En ren arbetsmiljö är kopplad till ökad produktivitet och välbefinnande hos de anställda. Smutsiga mattor kan skapa en obehaglig arbetsmiljö och påverka arbetstagarnas trivsel och fokus negativt.
  • Bättre intryck överlag: Renoveringar kan skapa kaos och röra på arbetsplatsen. Smutsiga mattor kan förstärka intrycket av oordning och påverka arbetsplatsens estetik negativt. Håll de rena för både anställdas och kunders skull. Boka också gärna kontorsstädning.

Mattvätt efter bygge och renovering

 

Var försiktig om mattorna

När en matta är smutsig är det inte bara att lägga den i vatten och gå lös på fläckarna med starka rengöringsprodukter. Det kan förstöra mattan. Se istället till att boka mattrengöring av en firma som använder sn skonsam och miljövänlig tvättmetod, såsom Carpet Cleaner. En viktig fördel med denna metod är att den inte kräver stora mängder vatten, vilket minskar risken för mögel och samtidigt möjliggör snabbare torkningstider. Det är särskilt fördelaktigt efter en renovering när snabb återhämtning och återgång till normal verksamhet är av största vikt.

Lägg stor vikt vid golven och mattorna

För att få ett riktigt professionellt resultat av mattvätten behövs inte bara en effektiv rengöringsmetod och avancerade rengöringsprodukter, utan även skickliga mattspecialister. Vårt team består av utbildade medarbetare som är uppdaterade med de senaste teknikerna för mattvätt och golvvård. Allt detta tillsammans gör att du kan känna dig lugn och trygg och att din matta får den behandling och omsorg som krävs för den ska bli ren och fin igen. Särskilt viktig är en professionell mattvätt om du har värdefulla och ömtåliga mattor.

Vi kan rengöra alla typer av mattor, oavsett material och storlek. Efter en ombyggnation kan vi därför hjälpa dig att rengöra kontorets alla mattor, från en heltäckningsmatta som täcker hela rummet till entrémattor och vanliga textilmattor. Vår mattvätt fungerar även på ullmattor.

Fräscha upp resten av kontoret samtidigt

Efter en renovering kan det också vara smart att göra en djuprengöring av kontorets alla möbler. Det bidrar till en fräsch helhetskänsla, som även kontorsstädning gör. Även här, precis som med mattvätten, använder vi en effektiv, skonsam och miljövänliga rengöringsmetod. Vi använder ett torrschampo som kapslar in smutsen och som kan användas på alla typer av textilier, även läder. 

FAQ

Vilka fördelar finns med en professionell mattrengöring?

För att uppnå ett riktigt bra resultat efter en mattvätt krävs både skicklighet och tid. Våra mattspecialister har modern utrustning, avancerade rengöringsprodukter och är uppdaterade med de senaste teknikerna för bästa möjliga resultat.

Hur ofta behöver en matta rengöras?

Det beror på hur hårt slitage den utsätts för. Mattor på kontor behöver i regel tvättas mer regelbundet än mattor i privata bostäder för att behålla sin glans och kvalitet. Efter en kontorsrenovering är det också bra att beställa en professionell mattvätt för att skapa ett fint och fräscht helhetsintryck.

Måste jag som kund förbereda ert besök på något sätt?

Vi rengör alla mattor på plats. Det innebär att det blir mycket smidigt för våra kunder. Eftersom det också är en torrtvätt är torktiden mycket snabb. Frilägg gärna mattan så mycket det går så underlättar det vårt arbete.