Tvätta din matta och få ett bättre inomhusklimat

Lobby med stora fönster och vacker matta

Har du någonsin gått in i en lokal eller på ett kontor och genast känt en obehaglig lukt eller sett smutsiga mattor som gör att du hade velat vända på klacken och gå ut igen? Då vet du hur viktigt det är att tvätta företagets mattor emellanåt. Mattrengöring gör mycket för dina lokaler och här ska vi utforska varför det är en investering du borde överväga.

Skapa ett inbjudande intryck i företagslokalen 

Det första intrycket är alltid viktigt, och när det gäller dina företagslokaler behöver du vara extra uppmärksam. När dina kunder eller affärspartners kliver in på kontoret kommer de omedelbart att lägga märke till miljön. Smutsiga eller fläckiga mattor kan skicka fel signaler och ge ditt företag ett negativt intryck. Genom att låta tvätta din matta återställer du mattornas utseende och ger kontoret ett mer inbjudande utseende.

Fula mattor skadar ditt rykte

Med tiden samlar mattor på sig smuts, damm och bakterier som kan orsaka dålig lukt på ditt företag. Det kan vara obehagligt för både kunder och anställda och i värsta fall kan det bli så att du får ett dåligt rykte i och med det. Genom att regelbundet dammsuga mattan och även boka mattvätt, kan du förhindra uppkomsten av oönskade lukter och skapa en fräsch och behaglig arbetsmiljö.

Rena mattor är inte bara estetiskt tilltalande och luktfria, de bidrar också till en övergripande fräschare arbetsplats. Mattor fungerar som ett filter för luften och fångar upp partiklar som kan vara skadliga för hälsan. Med det sagt – håller du dina mattor rena och fria från föroreningar kan du förbättra inomhusluftkvaliteten och skapa en mer hälsosam arbetsmiljö för alla.

Fördelar med att tvätta kontorets matta:

  • Förbättrar företagets image
  • Förhindrar dålig lukt
  • Skapar en hälsosam arbetsmiljö

Miljövänlig och skonsam tvättmetod med torrengöring

Tuffa fläckar på mattan från vin eller målarfärg? Ingrodd smuts eller fula missfärgningar? Det är inga problem. Nuförtiden är det viktigt att både kombinera miljötänket och en effektiv rengöringsmetod för mattor. Den högkvalitativa textiltvätten med Carpet Cleaner klarar många olika typer av fläckar utan att lämna efter sig hinnor eller en annan färgton. Resultatet blir en ren och fin matta som känns som ny. Torrengöringsmetoden är samtidigt skonsam och sliter inte onödigt på mattan. Alla mattor tvättas på plats för att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för kunden.

Minimal vattenåtgång

Metoden använder en minimal vattenåtgång i samband med textiltvätten. Det är bra för miljö, och det innebär också att torktiden är mycket kort och att mattan kan användas igen efter bara en kort stund.

 

Vi kan hjälpa ert städbolag med mattvätt

 

Rengöring av alla typer av mattor

Om du vill tvätta matta hos oss får du en komplett tjänst. Du kan beställa rengöring av heltäckningsmattor, tuftade mattor, entrémattor, textilplattor och vanliga textilmattor, och även ullmattor. Varje matta är speciell och därför är det viktigt att alltid ta hänsyn till material och detaljer. 

Tvätta din eller dina kunders mattor via Enitor

Har du ett städbolag som anlitas för att utföra kontorsstädning och är intresserad av att utvidga dina tjänster med professionell mattvätt via Enitor är du varmt välkommen att höra av dig. Detsamma gäller om du vill anlita oss direkt för att tvätta en matta eller flera på din arbetsplats. Vi erbjuder en professionell mattvätt med maximal effekt och med minimalt klimatavtryck. Tillsammans hittar vi ett upplägg som passar dig, oss och så klart dina kunder. Ring oss på 08 – 734 92 60 så diskuterar vi vidare! 

 

FAQ

Tar ni med mattorna eller tvättas de på plats?

Vi tvättar alla mattor på plats. Med vår torrengöringsmetod som kräver minimal vattenåtgång är det inga problem. Mattan torkar fort och kan användas som vanligt nästan direkt efter mattvätten. 
 

Vad kostar det att tvätta matta?

Priset för en mattvätt varierar beroende på bland annat mattans storlek, material och skick. Kontakta oss på Enitor för en exakt prisuppgift för din mattvätt.

 

Vilka typer av mattor kan Enitor tvätta?

Vår effektiva och skonsamma mattvätt fungerar på alla typer av mattor, från heltäckningsmattor och entrémattor till orientaliska mattor och moderna högteknologiska mattor.