Golvläggning

Vi lägger golv av textil, trä, linoleum, plast, sten, betong m.fl. material. Alla våra golv kommer från välkända leverantörer och eftersom vi är medlemmar i GBR (Golvbranschen) får du självklart fullständiga garantier.

Dags för ett nytt golv? Fyll i här så så kontaktar vi dig.

  Alla golv du kan tänka dig

  Från oss kan du få ditt golv i alla förekommande material. Tack vare vår mångåriga erfarenhet kan vi allt som är värt att veta om läggning av golv och om olika materials egenskaper och underhållsbehov.

  • Trägolv, Ekparkett, Fiskbensparkett
  • Linoleum och Plastmatta
  • Gummimatta
  • Betonggolv
  • Sten och Klinker
  • Heltäckningsmatta

  Fullständiga garantier betyder fullständig trygghet

  Alla våra golv kommer från välkända leverantörer och våra golvläggare är välutbildade och har lång erfarenhet. Att du får fullständiga garantier på såväl arbete som material är självklart.

  Enitor är medlem i bland annat Almega och golvläggarnas branschorganisation Golvbranschen (GBR).

  Hyresgästanpassningar och golventreprenad

  Vi utför även hyresgästanpassningar i lokaler åt bland andra Fast Partner, samt åtar vi oss hela golventreprenader åt företag som Glommen & Lindberg, BTH Bygg och Heving & Hägglund.

  Ekparket med 3D-effekt

  Denna massiva ekparkett har vi mönsterlagt hos Acne i Stockholm varefter vi behandlade golvet med hårdoljevax

  Golvläggning med rot-avdrag för privatpersoner

  Funderar du på ett nytt golv hemma i bostaden? Våra kompetenta golvläggare kan lägga in alla sorters golv och anpassa dem precis som du vill ha dem. Som privatperson har du rätt till rot-avdrag som ger dig 30 % lägre arbetskostnad på fakturan.

  Kundcase: Golv i privatbostad

  ”Enitor är proffs helt enkelt.”

  Våren 2017 flyttade Göran Sjöholm och hans fru in i en stor äldre lägenhet på Södermalm i Stockholm. På ungefär hälften av golven låg originalparketten kvar från tiden kring förra sekelskiftet medan resten av lägenheten hade plankgolv. I början fanns inga planer på att renovera golven då de såg ut att vara i bra skick, men så småningom upptäckte paret att det kom upp skräp ur fogarna i plankgolvet.

  – Det kändes inte hygieniskt och dessutom tyckte vi inte att de vitmålade plankgolven var särskilt snygga, berättar Göran Sjöholm. Så när vi hade bott där ett tag bestämde vi oss för att lägga ny parkett där det saknades och att renovera den befintliga parketten.

  Via sitt kontaktnät fick Göran tips om några olika tänkbara leverantörer och bestämde med ett par av dem att komma och titta på jobbet.

  – En av de som kom var Lars Styffe från Enitor. Lars gjorde ett mycket gediget intryck och kunde referera till ett flertal liknande uppdrag. Han gav sig tid, hade prover med sig och berättade i detalj hur han föreslog att arbetet skulle utföras.

  Offerterna som Göran fick efter besöken var välformulerade och jämförbara. Men Enitors offert var mer komplett och lämnade ingenting öppet. Sammantaget tyckte Göran att Enitors erbjudande var mycket prisvärt, vilket var ett avgörande skäl till att valet föll på just dem.

  – Men det var fler faktorer än vad som stod i offerten som bidrog till vårt val, fortsätter Göran. En av de allra viktigaste var att det var Enitors egna anställda som utförde uppdraget – personer som arbetsgivaren känner och vet vad de går för. Det andra företaget skulle hyra in hantverkare för uppdraget. Det i sig behöver inte vara sämre, men det kändes inte lika tryggt. Det är inte minst en ansvarsfråga. Vad en entreprenör än säger så blir det svårare att ta ansvar för ett dåligt arbete som utförts av en utomstående, än när det utförts av ens egna anställda.

  Nylagd ekparkett hos Göran Sjöholm på Hornsgatan.

  Enitor har valt att arbeta med en teknik där parkettstavarna ligger på ett nät som limmas mot spånskivor, i stället för att spikas direkt på undergolvet. Såväl näten som spånskivorna är följsamma vid monteringen vilket gör den limmade parketten mer förlåtande när man lägger den på ojämna golv. Detta innebär en stor fördel i äldre hus där det kan skilja flera centimeter i golvhöjd i ett och samma rum. Skulle man välja spikad parkett i ett sådant rum måste man först jämna ut underlaget med flytspackel e.dy. för att säkerställa att golvet inte rör sig och orsakar knarrljud.

   – Det är slutresultatet som räknas. Den limmade parketten på Enitors referensbilder var väl så snygg som traditionellt lagd parkett. Nivåskillnaden är knappt märkbar men finns kvar. Vi tycker att den bara bidrar till charmen i en så här gammal lägenhet. Det hör liksom till. Det ska inte vara räta vinklar och hundraprocentigt plana golv överallt som i ett nybyggt hus.

   För att anpassa golvets utseende till den gamla stilen som Göran och hans fru ville ha fick den nya parketten friser längs alla kanter. I offerten ingick också att slipa upp de befintliga parkettgolven och behandla dem med hårdoljevax. Ännu en sak som ingick var att ta bort alla trösklar i lägenheten och ersätta dem med snygga övergångar mellan rummen.

  Familjen kunde utnyttja rot-avdrag för arbetskostnaden och då de dessutom anlitade Enitor för löpande städning kunde de också använda sig av rut-avdrag.

  – Våra golv visar att Enitor kan sitt hantverk, avslutar Göran Sjöholm. Det märks inte minst på alla snygga anslutningar som behövde göras när de lyfte upp den befintliga köksinredningen för att lägga parkett i köket. Eller på de mycket välgjorda övergångarna där trösklarna tidigare funnits. Tidsplanen som var uppgjord höll på dagen. Och de jobbade snyggt och höll tätt från damm. Det var första klass från början till slut. De är proffs helt enkelt.

  Leaves

  För miljöns skull håller vi löpande koll på marknaden och använder gärna nya miljösmarta produkter så länge de uppfyller våra kvalitetskrav.

  Ett välvårdat golv gör skillnad. Fyll i här så ska vi visa dig.

   Tjänster

   Golvvård

   Renovering och underhåll av alla golv, oavsett material. Vi förvandlar ditt golv till en fröjd för ögat – och ger det ökad livslängd på köpet.

   Mer om golvvård

   Mattvätt

   Miljösmart mattvätt med Carpet Clean – torrtvättmetoden som håller dina mattor snygga längre.

   Mer om mattvätt

   Städning

   Riktigt rent med skräddarsydd underhållsplan. Låt oss visa skillnaden mellan städning och städning.

   Mer om städning

   Möbeltvätt

   Rengöringssystemet PSG masterset erbjuder en torrtvättmetod som både är mångsidig, effektiv och miljösmart.

   Mer om möbeltvätt